Training Geweldloos Opvoeden doorbreekt schaamte bij ouders

In juni heeft zorgpraktijk Ulco de Boer in Leeuwarden zijn collega’s laten deelnemen aan de training Geweldloos Opvoeden uitgevoerd door adviesbureau VanMontfoort. De reacties waren erg positief!

Geweldloos Opvoeden is gebaseerd op de principes van de methodiek Geweldloos Verzet, ontwikkeld door Haim Omer, professor uit Tel Aviv. In deze 2-daagse training leren de deelnemers hoe ze ouders handvatten kunnen bieden in het omgaan met agressief en grensoverschrijdend gedrag van jeugdigen. De training is onder andere geschikt voor ouderbegeleiders, jeugdzorgwerkers, orthopedagogen en psychologen.

Belangrijke onderwerpen binnen deze training zijn: het doorbreken van gevoel van machteloosheid, schaamte, verminderen van conflicten, doorbreken van escalatie, actief betrekken van netwerk, herstel van de relatie, meer eigen regie krijgen en het bieden van actieve weerstand tegen probleemgedrag.

Enkele ervaringen van deelnemers:

“Ik kan ouders nu meer handvatten bieden, zodat zij zich minder machteloos voelen”

 “Er worden veel visuele middelen in de training gebruikt, dit maakt het concreet voor mij”

“Veel oefenen werkt voor mij, nu kan ik het meteen toepassen in mijn dagelijkse werk”

“Er zit veel schaamte bij ouders als het gaat om het problematisch gedrag van hun kind, weet nu waar het vandaan komt en wat ik er concreet mee kan doen”

“Wist niet dat ouders die een kind hebben met een eet -of angststoornis ook hiermee geholpen zijn”

“Het is een mooie eerste kennismaking met de methode, hier wil ik meer van weten”

Op dinsdag 18 december start de training als open inschrijving bij VanMontfoort. Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

 

Categorie: