Landelijke conferentie Humanitas Jeugdsupport en Wel Thuis

Bij Humanitas Wel Thuis werken gezin, vrijwilliger en hulpverleners samen aan een veilig opvoedingsklimaat voor kinderen in kwetsbare situaties. Bij Humanitas Jeugdsupport worden jongeren in de (residentiële) jeugdzorg ondersteund door een vrijwilliger die met hen optrekt. Op deze manier worden zelfredzaamheid, zelfwaardering en het netwerk van jongeren en gezinnen vergroot en pakken zij stukje bij beetje hun eigen leven weer op.

De conferentie ‘Aan tafel’ laat zien hoe dat in zijn werk gaat. Wat gebeurt er met jongeren en gezinnen waarbij ‘aan tafel’ gaan minder vanzelfsprekend is dan voor de meeste mensen? Welke rol kunnen de vrijwilligers van Humanitas hierin spelen? En wat levert het op voor jongeren en gezinnen? Wat is de impact van Jeugdsupport en Wel Thuis op het werk van de hulpinstellingen en op de maatschappij? Welke conclusies kunnen we trekken uit het onderzoek naar deze programma’s door expertisebureau Van Montfoort? Is zinvol vrijwilligerswerk in de complexe jeugdzorg mogelijk?

Samen met u en een aantal deskundigen gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. We verrassen u met een eigentijdse en levendige talkshow, waar gesprek, lezing, vlog, film, kookdemo en muziek elkaar afwisselen.

Datum

Donderdag 23 maart 2017

Programma

13.30 – 14.00 uur Inloop en ontvangst

14.00 – 16.30 uur Conferentie ‘Aan tafel’

16.30 – 19.00 uur Borrel en walking dinner

Locatie

Bimhuis

Piet Heinkade 3

1019 BR Amsterdam

Het Bimhuis bevindt zich naast het Centraal Station Amsterdam

Deze conferentie is bedoeld voor beleidsmakers en beslissers, hulpverleners, kenniscentra en vrijwilligersorganisaties die op zoek zijn naar de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in combinatie met hulpverlening.

Schuift u ook aan op 23 maart? Schrijft u zich dan hier in.

Na inschrijving ontvangt u direct per e-mail de bevestiging van uw aanmelding en alle benodigde informatie.

Wij verheugen ons alvast op uw komst en verwelkomen u graag op 23 maart 2017!

 

Monique Verboven Edwin Herzberg
Projectleider

Humanitas Wel Thuis

Projectleider

Humanitas Jeugdsupport

 

Deelname aan de conferentie is gratis.

Meer informatie over Humanitas: Humanitas Jeugdsupport en Humanitas Wel Thuis

Categorie: