Boek “Hoe werkt het voor mij” over werkplezier

Onlangs heeft uitgeverij de viervensters van Adviesbureau VanMontfoort een boek uitgegeven waarin werkplezier centraal staat.

boek werkplezier

Auteurs Sijko Wierenga en Taylan Bele doen in het boek verslag van openhartige gesprekken met werkers in jeugdzorg en onderwijs over de alledaagse praktijk in de organisaties waaraan zij verbonden zijn. De auteurs willen hiermee zowel studenten als werkers helpen zicht te krijgen én te houden op de beroepspraktijk.

 

Het boek is ontstaan vanuit het onderzoeksproject ‘Arcadië’ van Hogeschool Leiden. Arcadië doet onderzoek naar werkplezier in onderwijs en jeugdhulp en dan met name naar de vraag hoe de organisatie waar de beroepskrachten komen te werken het werkplezier kan vergroten of verkleinen.

De auteurs hopen met het boek de kans op goede ‘match’ tussen (aankomende) beroepskracht en de toekomstige organisatie te vergroten en het werkplezier te bevorderen. Ook hopen zij hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappelijke opdracht van hogescholen om zo goed mogelijk voor het domein Jeugd op te leiden en hoge uitvalpercentages te voorkomen. Daarnaast is de publicatie bedoeld voor docenten in het HBO die behoefte hebben aan recente verhalen uit de beroepspraktijk en aan actuele inzichten in de factoren die werkplezier vergroten of verkleinen.

Lees hier het persbericht.

Meer informatie en bestellen.

Categorie: