Het behandelprogramma Grip op Agressie is positief beoordeeld door de Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie. Een prachtig resultaat voor Trajectum, waar wij trots op zijn! Het behandelprogramma is speciaal geschreven voor licht verstandelijk beperkten met ernstig agressief (delict)gedrag.

Het programma duurt ongeveer twee jaar en is opgebouwd uit zeven modules die aansluiten op het sociotherapeutisch milieu in de leefgroepen. De modules bestaan uit een theoretische onderbouwing, een handleiding voor cliënten, een handleiding voor de trainers, een opleiding, een managementhandleiding en de evaluatie en beoordeling.

In een periode van tien jaar is het programma beproefd en uitgewerkt binnen de klinische behandelafdelingen van Trajectum met cliënten vanaf 18 jaar. Vrijwillige cliënten maar ook cliënten met een rechtelijke maatregel, zoals bijvoorbeeld tbs, volgen het programma.

De deelnemers zijn positief. Zij geven aan nieuwe vaardigheden te hebben geleerd en die in verschillende situaties toe te kunnen passen, waardoor agressief gedrag niet meer aan de orde is.

Het behandelprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door het Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ).

 

Source: http://www.trajectum.info/officiele-erkenning-programma-grip-op-agressie/#.U709_bFtrl0

Nieuwsbrief

Please wait

Neem contact op

 1. Aanhef
  Ongeldige invoer
 2. Naam
  Ongeldige invoer
 3. Bedrijfsnaam
  Invalid Input
 4. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 5. E-mailadres
  Ongeldig e-mail adres!
 6. Uw vraag / opmerking
  Invalid Input
 7. Ongeldige invoer.
 8. Formulierid
  Invalid Input